Venäläinen keskus

VENÄLÄINEN KESKUS AVATTIIN SUOMALAIS-VENÄLÄISESSÄ KOULUSSA

Venäjän kieltä ja kulttuuria edistävä Venäläinen keskus (Русский центр) avattiin Suomalais-venäläisessä koulussa Helsingissä 18.1.2013. Venäläinen keskus siirtyI koululle Venäjän ja Itä-Euroopan instituutista instituutin säätiöityksen yhteydessä.

Keskuksessa on aineistoa Venäjän yhteiskunnasta, kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille.

Keskuksessa on:
- audio- ja videoaineistoa opiskelun ja kulttuurintuntemuksen tueksi
- venäläistä kauno- ja tietokirjallisuutta
- venäjän kielen oppiaineistoa
- Venäjän nyky-yhteiskuntaa, kulttuuria ja historiaa käsittelevää aineistoa

Keskus tukee venäjän kielen opiskelua koulussa ja tarjoaa palveluja venäjää vieraana kielenä opiskeleville, venäjänkielisille ja venäjän kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille pääkaupunkiseudulla. Koulu järjestää yhteistyössä Russki mirin kanssa myös venäjän kieleen ja kulttuuriin liittyviä tapahtumia.

Keskus on perustettu venäläisen Russki mir -säätiön tuella. Russki mir-säätiö aloitti toimintansa vuonna 2007. Sen tavoitteena on edistää venäjän kieltä sekä venäjän kielen ja kulttuurin opiskelua ulkomailla.

Venäläisiä keskuksia on yli kolmessakymmenessä maassa. Russki mirin tuella on perustettu myös opetusluokat Itä-Suomen kouluihin Imatralle, Joensuuhun ja Lappeenrantaan sekä kirjasto Tampereen yliopiston Venäjän kieli ja kulttuuri -oppiaineeseen.

Materiaaleista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Elena Iossafovaan, puh. +358469209241, elena.iossafova@svk-edu.fi

 

 

 
Suomalais-venäläinen koulu | Финско-русская школа